A szabadonbalaton nyílt felhívásban keresi együttműködő partnerét a SLOWWALK - lassú tájbejárás 2023-as eseménysorozatához, melyek a BALATORIUM projektek keretein belül valósulnak meg. A pályázatra bármely területen vagy médiumban alkotó művészek, szakemberek jelentkezhetnek.

A SLOWWALK eseménysorozat tudatunkat és érzékelésünket kiélesítve arra ösztönöz bennünket, hogy újfajta figyelemmel forduljunk a balatoni ökoszisztémák felé – hogy ne csak azt tárjuk fel, hogy az ember hogyan formálja a tájat, de azt is, hogy a táj az emberre hogyan hathat vissza. A program keretében megvalósuló események többféle formátumot ölthetnek: 2022-ben a performativitás, a részvételiség, a lassulás, és az ökológiai tudatosság jelszavai alatt dolgoztak ki koncepciókat a felkért alkotók.* A séták általában kis csoportokban, egy vagy két turnusban valósulnak meg az alkotók vezetésével, akár egyhelyben, akár egy útvonalat követve.

A SLOWWALK a szabadonbalaton eseménysorozata, amely a BALATORIUM projekt keretében a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával valósul meg.