A Balaton-specifikus ökológiai fogalomtárat a szabadonbalaton csapata készítette, a Balatoni Limnológiai Kutatóintézet és a Balaton-Felvidéki Nemzeti Park Igazgatósága, a Pannon Egyetem Limnológia Kutatócsoportja és az MTA-BME szakmai támogatásával. 

A folyamatosan bővülő fogalomtár célja, hogy a Balaton ökológiai helyzetével kapcsolatos szakkifejezéseket egy helyen hozzáférhetővé tegye, ezzel segítve a tóval kapcsolatos szakmai szövegek megértését és helyes használatát.

Ha egy eddig ismeretlen ökológiai fogalommal találkoztál a Balaton kapcsán, írd meg nekünk a [email protected] címre, mi pedig kidolgozzuk és felvesszük a tárba. 

A Balatorium a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa megbízásából a PAD Alapítvány szakmai koordinációjával valósul meg. További partnerek: Moholy-Nagy Művészeti Egyetem - MOME MAG, szabadonbalaton, Balatoni Limnológiai Kutatóintézet, Balaton-Felvidéki Nemzeti Park Igazgatósága, Bakony-Balaton Környezetvédelmi Oktatóközpont Egyesület, Pannon Egyetem Limnológia Kutatócsoportja.