Beépítés, vízszint-szabályzás, belső terhelés - a Balaton és a balatoni táj legfontosabb problémái

A 'Balatorium 2023-as kulcsüzenetek’ összefoglalóját a szabadonbalaton csapata készítette, a Balatoni Limnológiai Kutatóintézet és a Balaton-Felvidéki Nemzeti Park Igazgatósága szakmai támogatásával. 

Az anyag célja, hogy összefoglalja a BALATORIUM programsorozat alkotói és érdeklődői számára a Balatoni régió legfontosabb problémáit. Ezek adják a 2023-as programok témáit. A BALATORIUM kutatók és művészek együttműködése a Balatonért. Célja, hogy a tóval és annak problémáival kapcsolatos tudományos ismereteket a művészet eszközeivel tegye közérthetővé és átélhetővé, és megalapozza a Balaton jövőjét érintő társadalmi párbeszédhez. 

A program a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa megbízásából a PAD Alapítvány szakmai koordinációjával valósul meg. További partnerek: Moholy-Nagy Művészeti Egyetem - MOME MAG, szabadonbalaton, Balatoni Limnológiai Kutatóintézet, Balaton-Felvidéki Nemzeti Park Igazgatósága, Bakony-Balaton Környezetvédelmi Oktatóközpont Egyesület, Pannon Egyetem Limnológia Kutatócsoportja.