Bakony-Balaton Környezetvédelmi Oktatóközpont Egyesület gyerekfoglalkozás

Tavi mesék - mesés természetművészet gyerekeknek, gyerekekkel

2023.08.26. 11:00-17:00 

Mit jelent a fenntartható fejlődés a fiatal generáció számára? Hol húzódik a határ a saját igényeink kielégítése és a földi környezetünk védelme között? A Bakony-Balaton Környezetvédelmi Oktatóközpont Egyesület ezeket a kérdéseket járja körbe gyerekfoglalkozásain, környezetünk és így közös jövőnk érdekeit szem előtt tartva. Foglalkozásokkal, oktatási segédanyagokkal támogatják az intézményeket, valamint szaktáborokkal, versenyekkel, akciónapokkal és kirándulásokkal motiválják a fiatalokat egy élhető jövő megteremtésére. Az eseményen az egyesület meghívott alkotókkal közösen várja az érdeklődő gyerekeket egy kreatív foglalkozásra, a fenntartható fejlődés és a természetvédelem szellemében.

Nádalól gyerekfoglalkozás - Balaton ismeretlen lakói

2023.08.26. / Időtartam: 11.00-13.00, 14.00-17.00

Helyszín: Örvényes, Szabadstrand

Ajánlott korosztály: 5-12 éves

 

Kalandos édesvízi merülésre hívunk! Tudtad, hogy szivacsok is élnek a Balatonban? Hány féle kagylóval találkozhatsz a strandon? Kik laknak egy csepp vízben? Milyen furcsa vízi lények élnek a tó mélyén? Hallottál már a kecskeköröm legendájáról? 

 

Nádalól foglalkozásokon játékokkal és kísérletekkel fedezzük fel a Balaton és más édesvízeink élővilágát, az alkotás során pedig különböző művészeti technikákkal idézzük meg a nádasok és mocsarak hangulatát és a benne rejlő különös lényeket. Készítünk vízibolha játszóteret, megépítjük Bosmina hercegnő mocsári kastélyát, kavicsokat bújtatunk, kincseket keresünk, hullámot idomítunk és utánajárunk, milyen vízi szörnyek élhettek a Balatonban.

Ezen kívül találkozhatunk egy igazi természetbúvárral, akinek a pannon-tavi kagylók, balatoni rákok és szivacsok a kutatási területe és nekünk is sokat mesél majd róluk.

A foglalkozásokat Schéner Ildikó (Futrinka Workshop) művészetterapeuta, a Pannon Egyetem Mentálhigiénés közösség és kapcsolatépítő szak hallgatója és Tóth István, ELTE biológia tanár szakos hallgatója vezetik.